WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Fusie Antwerpen Dam  4 - 1  (4-0)

DATUM 25-03-2011  21:15

DOELPUNTEN 5' De Smedt 1-0, 6' Poelmans 2-0, 15' Arslan 3-0, 17' Arslan 4-0, 35' Bouzahah 4-1.

VERSLAG Meeuwen moet voor deze wedstrijd nog steeds Jeroen Van Seggelen missen. Naar aanleiding van de heibel die onze tegenstrever dit seizoen heeft meegemaakt hebben zij grote kuis gehouden in hun spelerskern en komen ze met een volledig nieuwe en zeer jonge ploeg aan de aftrap.

Het klasseverschil is onmiddellijk duidelijk. Meeuwen heeft constant balbezit en Antwerpen Dam kampeert met al hun spelers rond de cirkel. Reeds in de 2e minuut moet de bezoekende doelman aan de eerste paal een poging van De Smedt stoppen. Enkele minuten later besluit Bosmans voorlangs.Na 5 minuten tovert Meeuwen een snelle aanval op de mat over Hontis-Poelmans-De Smedt, en de openingstreffer is een feit. Antwerpen is niet bij machte om een vuist te maken en 1 minuut later staat de 2-0 reeds op het bord. Bosmans legt een vrije trap breed tot bij Poelmans en deze besluit in de linker benedenhoek. De wedstrijd ligt nu reeds in een definitieve plooi en Meeuwen tikt de bal rustig rond zonder verontrust te worden door de bezoekers. In de 14e minuut zorgt Arslan met een technisch hoogstandje, deviatie van bal achter steunbeen, nog voor wat animo. Hij treft echter de paal. Slechts uitstel want enkele tellen later kan hij het 3e thuisdoelpunt scoren door een vrije trap van Nelis binnen te tikken. Meeuwen gaat opnieuw een versnelling hoger spelen en Jeffrey Nelis besluit op de keeper na een individuele aktie. 3 minuten voor de rust kan Arslan uit de draaiing zijn 2e van de avond binnen schieten. We gaan rusten met een 4-0 score.

De 2e helft is overbodig, de thuisploeg beperkt zich tot controlevoetbal en de bezoekers kunnen geen enkele aanval in elkaar knutselen. Hlverwege de 2e helft doet Poelmans iedereen nog eens wakker schieten met een schot op de paal. Vijf minuten voor affluiten kan Bouzahzah toch de eer redden voor de moedige bezoekers. Eindstand 4-1.

Dit was een overbodige wedstrijd, nationaal voetbal niet waardig. Het spel van de bezoekers overstijgt zeker niet het provinciale niveau, maar toch moeten we respect opbrengen voor de personen die ervoor gezorgd hebben dat ze een nieuwe jonge, sportieve ploeg tussen de lijnen hebben lopen.